Депутат от ДПС: Не мога да разбера как турчин е министър на културата

Депутат от ДПС: Не мога да разбера как турчин е министър на културата

"Не мога да разбера едно нещо – на българската нация министърът на културата да е турчин“. Така депутатът от ДПС Гюнай Сефер коментира думи на министър Вежди Рашидов пред "Труд“, че е време Ахмед Доган да сдаде лидерския пост и той да бъде поет от Касим Дал.

"Не може в един етнос, където живеят българи и българи, един турчин да им казва как да играят право хоро", смята депутатът, който коментира Рашидов преди съдебното заседание по делото, в което той и колегата му Митхат Табаков са обвиняеми за документни измами по обществени поръчки.

"Вие не може да разберете, че тук живеят 800–900 хиляди етнически турци – вие как я мислите тая работа", допълни Сефер.

Миналата седмица той коментира, че Ахмед Доган засега няма да се пенсионира.

По думите на депутата не може "номинираният пожизнено за мултак номер едно" Вежди Рашидов да дава интервю, в което да обяснява кой да оглави ДПС, след като по времето на Жан Виденов е "ял печени прасета в България".

Преди няколко седмици комисията "Кушлев“ запорира имоти на Сефер за над 2 млн. лева.

По повод повдигнатите му обвинения Сефер заяви, че "компроматната война в България не е свършила“ и с делото се цели да му се попречи да се кандидатира за депутат, кмет или общински съветник, каквито законови промени се готвят. Според него същите опити се правят и за Ахмед Доган, но "няма да стане".

Тепърва ще научаваме интересни неща, закани се представителят от ДПС.

Споделяне

Още от България