Депутат от ГЕРБ към Мая Манолова: "Толкова ли не намерихте един член, който да ви задоволи?“

Депутат от ГЕРБ към Мая Манолова: "Толкова ли не намерихте един член, който да ви задоволи?“
Приемането на новия Закон за Сметната палата, което продължи и в сряда, разгорещи страстите между управляващи и опозиция, като в "окото на бурята“ за пореден път се оказа народният представител от БСП Мая Манолова, която бе сред най-активно критикуващите проекта.

По време на дебатите депутатът от ГЕРБ Георги Андонов се обърна към Манолова с думите: "Не ви ли омръзна три дни да говорите глупости? Толкова ли не намерихте един член, който да ви задоволи и да спрете да говорите?".

Реакцията на левицата не закъсня и зам.-председателят на групата Ангел Найденов поиска Андонов да бъде отстранен от заседанието, но това не се случи.

След края на дебата обаче Андонов отиде до стаята на Коалиция за България, за да се извини лично на Манолова. Пред репортери той обясни, че депутатката не е била в стаята и затова ѝ се е обадил по телефона и тя е приела извинението му.

Според Андонов мнозинството е изтълкувало погрешно думите му, заради "това лошо подсъзнание". "Не се изразих правилно, грешката е моя“, призна той.

Двусмислената му реплика била провокирана от критиките на депутати от левицата и конкретно от многобройните изказвания на Мая Манолова.

Това не е първият път, когато тя отнася гнева на управляващите. По време на скандала с криминално появилата се "наркопоправка“ в Държавен вестник, Пламен Цеков от ГЕРБ я нарече "вампир".

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?