Депутат от ГЕРБ напусна НС след месеци "насила" в парламента

Ивайло Константинов, сн. БГНЕС

Народният представител от ГЕРБ Ивайло Константинов напуска Народното събрание по собствено желание. Оставката му бе приета от колегите му в парламента в сряда сутринта.

Константинов, който е собственик на транспортната фирма "Юнион Ивкони" и е член на транспортната комисия в парламента, даде интервю за "Дарик радио" преди ден, в което заявява, че решението му не е емоционално, а обмислено.

"Много насила изкарах тези няколко месеца в Народното събрание. Нито за ден не се зарадвах на тази работа. Направих това, което трябваше за района, но по душа съм бизнесмен. Днес беше трудно, но успях да убедя ръководството на партията", заяви кюстендилският депутат.

"Още в началото си беше казал, че е временно и иска да се занимава с бизнеса си. Тук не е неговата среда", коментираха негови колеги.

Около бизнеса на Константинов се разшумя покрай случая с обърналия се на автомагистрала "Тракия" автобус на "Юнион Ивкони" в края на октомври. Тогава пострадаха 17 души и впоследствие бе обвинен 49-годишният шофьор, който е нарушил правилата за движение и е загубил контрол над автобуса.

Депутатът държи 24.5% от транспортната фирма, а при влизането си в парламента излязъл от управата ѝ.

Междувременно сегашният областен управител на Кюстендил Виктор Янев, който е трети в листата на ГЕРБ за региона, каза пред БНР, че е подготвил декларация, с която отказва да става депутат. При това положение народен представител ще бъде заместник-областният управител Радослава Чеканска, която е от Дупница и е съгражданка на Ивайло Константинов. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?