Депутат с досие: Не съм носил за ЦРУ, СССР и Турция, а да не се кръшка в армията

Независимият народен избраник Станчо Тодоров, чието име изскочи като сътрудник на ДС заедно с имената на още 18 негови колеги депутати, обяви в понеделник, че е работил, за да няма нарушения в Българската армия, а „не за ЦРУ,  съветския  блок, или  Турция”.

Избраният с листата на партия „Атака” депутат е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност – военно контраразузнаване - в качеството на „осведомител” с псевдоним „Иванов”, обяви комисията по досиетата.

„Като боеви командир съм работил в тясно сътрудничество с военното контраразузнаване да не бъде извършвана подривна дейност в армията, да няма кражби на оръжие, бягства на войници и други нарушения”, изповяда се Тодоров, което отговаря на записаното в архива на ДС негово качество на сътрудник - осведомител.

Тодоров обаче подчерта, че не бил давал сведения за политическата ориентация на войниците, защото военното контраразузнаване не се занимавало с политически въпроси.

Депутатът съобщи още, че нова коалиция от патриотични формации ще застане зад кандидатурата на сегашния кмет на Варна Кирил Йорданов, който ще се бори за трети мандат. Формацията включвала над 7 партии и граждански сдружения от разцепената варненска структура на "Атака". Аналогични сдружения щели да бъдат създадени в Добрич и Шумен.

Новото партийно обединение ще излезе на изборите с обща листа за съветници и самостоятелни кандидати за районни кметове във Варна.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?