Депутат учуден защо Първанов не си взе сбогом с разстреляния Тасев

Трима депутати и едни митнически началник дойдоха да се поклонят в четвъртък пред тленните останки на разстреляния преди два дни бизнесмен и собственик на футболния клуб Локомотив-Пловдив Александър Тасев. Опелото се извършва в църквата “Света Неделя” в София.

Сред опечалените са депутатите от БСП Мая Манолова и Иво Атанасов, колегата им в парламента Ваня Цветкова от НДСВ.

Цветкова недоумяваше, защо президентът Първанов не е дошъл на опелото, тъй като по думите ѝ футболният бос, за когото вътрешният министър призна ясната му връзка със силовата групировка ВИС, и държавният глава били близки приятели.  

Зам.-председателят на столичния общински съвет Мичо Райковски и началникът на митница Кулата Николай Шушков също дойдоха да си вземат последно сбогом с покойния Тасев.

Целият футболен отбор на Локомотив предвождан от изпълнителния си директор Емил Наков също влезе в храма последван от привърженици на футболния тим.

Сред опечалените се забелязва и собственик на информационна  агенция. На поклонението присъстваха представители на футбола – члена на изпълкома на БФС Михаил Касабов и президента на професионалната футболна лига Валентин Михов, както и бившият волейболен национал Любо Ганев.

Споделяне

Още от България