Депутатът Георги Марков към премиера: Почивай си, иди на риба

Депутатът Георги Марков към премиера: Почивай си, иди на риба

"Борисов си управлява човекът. Както видяхте, шефът на НАТО беше тук и вървим напред. Аз казвам, че ако съм му приятелят Георги Марков в личен план, щях да му кажа: "Почивай си, бе човек! На 60 години отиваш, ти чудеса направи, четири пъти избори спечели. Само Виктор Орбан и Ангела Меркел имат толкова! Оправи ми булеварда, на който живея. Слава, та не знам! Меркел, Тереза Мей - кой ли не те нацелува, бе човек! Ти си целият в целувки. Остави ги те да правят кворума, те да внасят машините, ходи в Банкя и си гледай кефа. Ходи на риба. Ела в Будапеща, да си караме и да си живеем хубаво. Няма да живеем сто години".

С тази пламенна реч без повод депутатът от ГЕРБ Георги Марков се обърна към "приятеля" си премиера Бойко Борисов и го призова да излезе в заслужена почивка.

Депутатът обясни, че не го интересувало дали изказването му няма да бъде изтълкувано погрешно - като призив за оставка на правителството или оттегляне на Борисов от властта.

"Навремето д-р Желев ме назначи за Конституционен съдия, бях на 44 години. Питат го покойния ми приятел: "Жельо, що го тури тоя Жоро Марков“, той вика: "Щото има самостоятелно мислене“. След 40 години пак си имам самостоятелно мислене. Що па да мисля като всички“, каза бившият конституционен съдия.

После Марков засегна коалиционните отношения, решението на БСП да напуснат парламента и проблемите с кворума. Не пропусна да каже и колко му е трудно на заместник-председателят на ГЕРБ и шеф на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

"Всеки ден господин Цветанов е полудял и тича от стая по стая, и му поставят непрекъснато някакви ултиматуми! Не трябва за кворума в парламента да се извиват ръцете на Борисов", каза Марков. Той имаше предвид обезсмислянето на преференциите, което беше по настояване на ДПС, а ГЕРБ го подкрепиха, а сега ще връщат закона в първоначалния му вид след критиките на Борисов.

Георги Марков реши да окачестви коалицията на ГЕРБ с "Обединени патриоти" като "добра".

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?