Депутатът от БСП Георги Михайлов ще бъде разследван за данъчни престъпления

Георги Михайлов, снимка БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров за втори път поиска свалянето на имунитета на депутата от БСП Георги Михайлов. През ноември миналата година Михайлов се отказа сам от защитата си срещу наказателно преследване заради разследването в специализираната болница по хематология в София.

Преди да стане депутат Георги Михайлов бе изпълнителен директор на Специализираната болница за лечение на хематологични заболявания. През ноември миналата година Цацаров поиска свалянето на имунитета му заради данни, че той е проявил безстопанственост и е сключвал неизгодни договори.

Прокуратурата повдигна обвинение на Михайлова едва в края на юни тази година, но само за проявена безстопанственост. Той ще отговаря за нареден парични плащания без правно основание в полза на дружеството "Екофарм" ЕООД в размер на 164 106 лв. Фактурите са издадени след изтичане срока на договора на болницата с "Екофарм". Неизгодните сделки обаче изчезнаха от делото.

За сметка на тях се появиха данъчните престъпления, което налага второ сваляне на имунитета му. Георги Михайлов е оставен на свобода срещу гаранция от 15 000 лева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?