Депутатът Станислав Иванов напуска групата на РБ

 Станислав Иванов

Депутатът от Реформаторския блок Станислав Иванов напуска парламентарната му група и остава независим. Той е подал заявлението си в деловодството на Народното събрание в четвъртък.

"Напускам по лични причини. Имам морален ангажимент към хората, които са ме избрали и подкрепили, а оставайки в Блока, имам усещането, че ги предавам", каза Иванов пред Mediapool.

По думите му Реформаторите не изпълняват ангажиментите, които са поели пред своите избиратели преди две години, което било предателство.

Станислав Иванов е представител на опозиционното крило в РБ, което се оформи миналия декември, след като ДСБ и Гражданският съвет на РБ оттеглиха подкрепата си за управлението заради провала на съдебната реформа. Другата половина от депутати в Блока останаха лоялни на правителството.

Станислав Иванов е роден в Дупница през 1981 година. Неговият баща Георги Иванов бе дългогодишен кмет на Хасково преди да изгуби изборите миналата есен.

Станислав Иванов е икономист, депутат е от 29-и хасковски избирателен район. Това е първият му мандат като депутат. Член е на парламентарната комисия по енергетика и на комисията по европейските въпроси.

Той каза пред Mediapool, че остава независим народен представител. След неговото напускане парламентарната групата на Реформаторите остава с 22-ма депутати.

При първите сътресения в блока Иванов зае ясна позиция и пренасочи с декларация към Министерството на финансите субсидията, която получава като народен представител към ДСБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?