Депутати от Атака и БСП мислят дали да съдят "теолога-провокатор"

Народни представители от парламентарните групи на Коалиция за България и "Атака" обмислят да дадат под съд теолога, който ги засне с камера на гръцки ферибот, докато скандираше "Оставка" срещу тях, съобщиха пред Mediapool  народни представители.

Все още парламентаристите не са решили дали съдебният иск срещу теолога Светлозар Стоянов да бъде от името на Павел Шопов ("Атака") и ритнатият в крака Иван Иванов (БСП) или от няколко присъствали на инцидента.

"Когато са били в полицията в Гърция теологът е обещал да изтрие видеото, затова и не повдигнахме обвинения срещу него още в Гърция", обясни народният представител Христо Монов (БСП).

"Гърция има тежки закони за хулиганство в открито море, ако не е поел ангажимент да изтрие клипа, който уронва престижа ни, можехме още там да повдигнем обвинения и щеше да престои в затвора 72 часа, но ние не го направихме", каза още Монов.

Ако бъде доказана вината му, доколкото разбрах, от 3 до 5 години няма да може да посещава Гърция. Няма да бъде желан на територията на страната, тъй като нарушава законите”, обясни депутатът от левицата.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?