Парламентарен водевил:

Депутати от "Атака" скочиха на журналистка от СКАТ, Мая Манолова я отървава

Пореден водевил в парламента се разигра в петък към края на работния ден на народните представители. Основни участници в него бяха депутати от "Атака", репортерката Мария Цветкова от телевизия СКАТ на Валери Симеонов - главен опонент на "Атака" на националистическа територия, и парламентарният зам.-председател Мая Манолова.

 

До махленската свада между журналистката и депутата от "Атака" Димитър Димов се стигна, след като журналистката се насочи към излизащи от пленарната зала депутати от “Атака”, но Димитър Димов веднага я атакува с въпроса: "Кога телевизия СКАТ ще се извини на избирателите, че техният шеф Валери Симеонов ги е нарекъл лумпени". Тя пък му отговори, че “Атака” са комплексирани от резултатите на изборите на Националния фронт за спасение на България (лидерът на партията Валери Симеонов е собственик на СКАТ).

 

След като повече от половин час журналистка и депутатът си крещяха един срещу друг в кулоарите на парламента, наобиколени от народни представители от "Атака", единствено заместник-председателката на парламента Мая Манолова (БСП) успя да ги укроти и да предотврати физически сблъсъци, след като преди това квестори безуспешно се опитаха да ги разтърват.

"Не знам как е възникнал конфликтът, опитах се да изпратя квесторите, те се опитаха да въдворят ред, явно ще се налага или аз, или Михаил Миков да идваме и да въдворяваме ред, след като няма нормални етични взаимоотношения между двете страни", коментира тя.

В първия ден от работата на 42-то Народно събрание Волен Сидеров почти се сби с друг журналист от СКАТ – Теодор Ангелов пред сградата на парламента. След това в пленарната зала лидерът на “Атака” налетя на бой на депутатите от ГЕРБ Ивайло Московски и Десислава Атанасова..

В същото време лидерът на "Атака" Волен Сидеров изпрати писмо до временния директор на СДВР Ивайло Спиридонов с настояване да "вземе необходимите мерки за предотвратяване на организирани провокации срещу "Атака", депутатите от парламентарната група, както и срещу централата на партията".

Сидеров посочва в писмото, че имат информация, че тази събота и неделя "организирани и платени групи от ГЕРБ, РЗС и НФСБ ще извършват провокации и вандалски действия в центъра на София и срещу централата на "Атака".

Това са "групи от наети млади мъже със съмнително криминално минало, на които е платено да създават безредици и да търсят конфликт с депутати, членове и симпатизанти на "Атака", пише лидерът на партията.

Настоявам да извикате тези, които дават наставления и плащат на организирани провокатори, а именно Валери Симеонов и Яне Янев под диктовката на Бойко Борисов и да им съставите предупредителни протоколи, поиска още лидерът на партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?