Депутати от ГЕРБ са начело на двете временни комисии в парламента

Депутати от ГЕРБ са начело на двете временни комисии в парламента

Депутати от най-голямата партия ГЕРБ оглавиха двете временни комисии в Народното събрание - по правни въпроси и по бюджет и финанси. Бившият областен управител на София Данаил Кирилов стана председател на правната комисия, а Менда Стоянова отново е начело на бюджетната комисия.

Двете временни комисии ще подготвят законопроектите за приемане в пленарна зала до избирането на постоянни комисии на парламента. И двете включват по 20 членове, а мнозинството в тях може да се формира с представителите на поне три формации.

В правната комисия влизат 7 депутати от ГЕРБ - Димитър Лазаров, Десислава Атанасова, Красимир Ципов, Алтимир Адамов, Добромир Проданов и Свилен Иванов, трима от БСП - Мая Манолова, Чавдар Георгиев и Филип Попов, трима от ДПС - Четин Казак, Хамид Хамид и Митхат Метин, двама от Реформаторския блок - Петър Славов и Димитър Делчев, двама от Патриотичния фронт - Христиан Митев и Емил Димитров (Ревизоро), по един от Български демократичен център, "Атака" и АБВ – съответно Явор Хайтов, Явор Нотев и Кирил Цочев.

В бюджетната комисия разпределението между парламентарните групи е същото. Депутатите от ГЕРБ са Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Делян Добрев, Димитър Главчев, Владислав Николов и Диана Йорданова, от БСП участват Румен Гечев, Петър Кънев и Георги Търновалийски, от ДПС - Аиосман Имамов, Йордан Цонев и Петър Чобанов. Реформаторският блок е представен от Димитър Танев и Корман Исмаилов, Патриотичният фронт - от Валери Симеонов и Емил Димитров. Български демократичен център, "Атака" и АБВ са с по един представител - съответно Георги Ковачев, Николай Александров и Ивайло Калфин.

Споделяне

Още от България