Депутати поискаха стенограмата от съвещанието на МВР след убийството на Емил Кюлев

Работната група към парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, създадена за изясняване на обстоятелствата около смъртта на благоевградчанина Ангел Димитров – Чората, е изискала от МВР стенограмата на националното съвещание на МВР от 28 октомври веднага след убийството на банкера Емил Кюлев. Това съобщи в парламента в четвъртък депутатът от ДСБ и член на групата Атанас Атанасов.

От изпратените до момента материали става ясно, че след убийството на Емил Кюлев е било свикано национално съвещание на МВР, на което са дадени разпореждания на националните и териториалните подразделения на МВР какви мерки да предприемат срещу криминалния контингент, уточни Атанасов.

В рамките на подетата операция “Респект” срещу организираната престъпност група от петима полицаи преби до смърт Ангел Димитров – Чората, когато се опита да го арестува. Веднага след побоя главният секретар на МВР и ръководството на РДВР – Благоевград обяви, че Чората е починал от масиран инфаркт, а не от побой. Това сочеше и първата съдебно-медицинска експертиза.

След втора петорна експертиза, бе “установено”, че мъжът е починал от побоя.

Заради заблудите и действията на полицаите Румен Петков смени цялото ръководство на РДВР – Благоевград.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?