Депутати заплашвани с SMS -и покрай анонимка срещу Бойко Борисов

Двама народни представители от вътрешната комисия са били заплашвани да не “ровят” около случая по анонимния сигнал, че двамата български шофьори, отвлечени и екзекутирани в Ирак, са били замесени в наркотрафик.

Депутатът от НДСВ Наско Рафайлов потвърди в четвъртък пред репортери, че е получил заплашителен SMS с подобно съдържание предишната вечер в 21.45 ч. Той обаче отказа да назове кой е другият заплашван депутат.

Според Рафайлов заплахата очевидно има пряка връзка с компромат, който е бил изпратен във вътрешната комисия и който народният представител от СДС Йордан Бакалов е получил в пощата си. Рафайлов обясни, че миналата седмица той се е запознал с анонимния сигнал, който е станал обект на обсъждане в медиите и е взел отношение по него.

Той смята, че случилото се е нелогично, защото вече императивно е изразил мнение, че комисията не бива да се занимава със сигнала, тъй като е анонимен. Според него авторите на материала не са доволни от развоя на събитията и искат поне медиите да шумят около него, както и около споменатите високопоставени лица (главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов), за да се накърни техният имидж.

В отговор на въпрос Рафайлов каза, че не е притеснен за своята сигурност и не търси допълнителни мерки за защита.

Споделяне

Още от България