Депутатите на ГЕРБ избраха заместници на “провинилите“ се колеги

Парламентарната група на ГЕРБ се събра на заседанието във вторник късния следобед със задачата да избере заместници на провинилите се колеги - “лобиста“ Лъчезар Иванов и “редакторите“ на Държавен вестник Пламен Цеков и Светлин Танчев. Тримата подадох оставки от заеманите от тях постове в парламентарните комисии, а Иванов и от зам.-председателския пост в парламента.

Цеков и Танчев изявиха “волята“ да се оттеглят не без силния натиск от страна на партийното ръководство.

На заседанието на групата дойде и лидерът на партията и премиер Бойко Борисов.

След края му стана известно, че както са били приети оставките на тримата, така са били посочени и техни заместници, чиито кандидатура ще бъдат формално одобрени същата вечер от Изпълнителния комитет на ГЕРБ, а утре – и в пленарната зала.

За зам.-председател на парламента е предложен депутатът Анастас Анастасов, председател на правната комисия. На мястото на Лъчезар Иванов като шеф на здравната комисия е предложена Десислава Атанасова, а за неин заместник – Геновева Алексиева. Заместническото място се заемаше от Пламен Цеков.

Ръководител на комисията по европейските въпроси ще стане Моника Панайотова, която е шеф на младежката организация на ГЕРБ в София. Преди нея постът беше даден на Светлин Танчев.

Споделяне

Още от България