Депутатите на ГЕРБ все пак ще влязат в зала за гласуванията за тютюнопушеното

Сн. БГНЕС

Парламентарната група на ГЕРБ ще влезе в зала при гласуването на предложенията за либерализиране на режима за пушене на закрито и ще участва в обсъжданията по въпроса в комисии. Това съобщи в петък депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова след среща с представители на гражданското движение “България без дим”. Преди ден лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ излиза от пленарна зала и ще работи по модела на “Атака“ – по места с избирателите.

“Ние категорично ще се противопоставим на това да има отмяна на забраната за тютюнопушене на закрити обществени места”, добави Атанасова.

 

“Противопоставянето означава да изразим нашето становище в комисиите на Народното събрание, които предстои да бъдат формирани, предстои да се гласува техният състав, техните председателски и заместник-председателски места. Ние ще се противопоставяме по всякакъв начин чрез разговори с гражданското обществото и с всички, които подкрепят забраната. Тя е подкрепена от над 65 000 души в интернет мрежата. Тази петиция продължава и подкрепящите нарастват. Това е формата на обществото да покаже позиция”, посочи Атанасова.

 

“Няма да търсим подкрепа за нищо. Трябва вносителите на законопроекта да търсят подкрепа. Предполагам, че ще я получат, защото виждате как работи тройната коалиция. Те ще отменят забраната – една от добрите европейски мерки в тази държава”, коментира още тя.

 

Атанасова посочи, че евродепутатът от ЕНП Моника Панайотова ще внесе питане в Европейския парламент към еврокомисаря по здравеопазване за реакция по въпроса.

 

“Недопустимо е лидерът на ПЕС да заявява, че ще предприема мярка срещу връщане на забраната за тютюнопушене, а цял свят върви в обратната посока”, каза тя.

Споделяне

Още от България