Депутатите от БСП и ДПС отказали да летят с Валери Симеонов нaд границата

Депутатите от БСП и ДПС отказали да летят с Валери Симеонов нaд границата
Вицепремиерът по икономическата и демографската политика организира оглед с военен вертолет и обход на оградата по границата с Турция. За участие са поканени представители на парламентарно-представените партии, но БСП и ДПС са отхвърлили поканата, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Валери Симеонов е един от най-пламенните защитници на проекта за оградата. В същото време формацията му е обект на прокурорска проверка, след като бившият му съмишленик Велизар Енчев подаде сигнал до държавното обвинение, че ВМРО и НФСБ са изградили корупционна схема, свързана със строежа на съоръжението.
 
Депутатката от БСП Елена Йончева от своя страна твърди, че разполага с документи, доказващи злоупотреби със строежа на оградата.
 
Валери Симеонов обаче отхвърля всички съмнения за злоупотреби около оградата и дори заплаши да даде Йончева на прокурор, тъй като застрашавала националната сигурност.
 
Проектът за изграждане на оградата по границата с Турция бе изготвен от МВР, но изпълнението му бе възложено на областните управители в трите области, граничещи с Турция. Стойността ѝ до момента надхвърля 170 млн. лева и вероятно ще достигне символичната цифра 200 млн. лева.
 
По искане на правителството и с решение на парламента договорите бяха сключени без конкурс с мотива, че съоръжението трябва да се завърши бързо. И досега обаче оградата не е готова, въпреки че крайният срок многократно беше удължаван.
Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?