Депутатите от ГЕРБ напуснаха комисията за Бисеров, била "най-безсмислената"

Веселин Вучков. Снимка: БГНЕС

Депутатите от ГЕРБ Веселин Вучков, Снежана Дукова и Стефан Дедев напуснаха временната анкетна комисия за проучване на скандала около бившия зам.-шеф на парламента и ДПС Христо Бисеров, евентуалния теч на информация от службите по случая, както и твърденията за среща между Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното.

Това обяви в петък бившият зам.-вътрешен министър Вучков, след като в комисията бяха изслушани главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, журналистката Кристина Патрашкова и дясната ръка на Петното – Йордан Бонев.

"Два месеца вече работи тази комисия. И тримата заявяваме, че напускаме комисията, защото това се явява най-безсмислената комисия в това Народно събрание. В продължение на два месеца по случая Христо Бисеров се яви един-единствен призован. На няколко заседания, се събираме 10-те представители – ние сме малцинство – съвещаваме се за около 20 минути, след което се разпускаме. Но единственият явил се на заседание, е председателят на ДАНС г-н Писанчев, чието явяване се изразяваше в следното: "Добър ден! Заявявам, че всичко, за което ще ме питате, е следствена тайна, поради което няма да отговарям на въпросите". А всъщност ние не искахме да питаме за делата, които са под формата на досъдебно производство спрямо Христо Бисеров, а искахме да питаме за изтичане на информация", обясни Вучков.

По думите му "тази временна анкетна комисия, се превръща в комисия за прикриване на истината, и започва да акцентира върху разпространение на слухове". Бившият зам.-вътрешен министър визираше решението на управляващите да добавят към задачите на комисията и проверка на твърденията на Петното и сподвижника му Бонев, че са говорили с Борисов в къщата му в Банкя за организация на протести.

"Възприемам това, като обида конкретно към вестника, който представлявам. Когато преди години извадихме записа с Мишо Бирата, същите тези депутати и други твърдяха, че това е лъжа. Няколко години се оказа, че е истина. Ако депутатите от ГЕРБ ще бягат така, и няма да искат да се стига до истината тогава, когато лидерът на партията или партийни представители са замесени в скандали, никога няма да стигнем до истината в това общество", коментира пред журналисти Патрашкова.

Споделяне

Още по темата

Още от България