Депутатите от НДСВ са най-мързеливи, сочи анкета сред репортери

Депутати от управляващата партия НДСВ водят класацията на най-мързеливите и пасивни народни представители в 39 -то Народно събрание, сочат резултатите от междинно проучване на клуб "Журналисти срещу корупцията". Данните се позовават на анкета сред парламентарни репортери, които всеки ден следят зорко работата на парламентаристите.

Окончателните резултати ще се огласят през май идната година. От клуба ще изискат и статистика от пресцентъра на НС колко законопроекти е внесъл всеки депутат, колко питания е отправил към кабинета, колко пъти се е изказвал от трибуната и колко често отсъства от парламента. Тези данни ще дадат и по-обективни резултати за реалната работа на депутатите.

За най-мързеливи журналистите са посочили Ирена Варадинова, Гадар Хачикян, Лиляна Кръстева, Силвия Нейчева, Румяна Станоева и Димитър Димитров от царската група. След тях се нареждат и Александър Маринов, Димитър Йорданов и Никола Николов от СДС, Мария Стоянова, Васил Маринчев от ОДС, Марианна Асенова от Коалиция за България, както и независимият Осман Октай. За ленивци са номинирани общо 75 депутати, от които 39 от НДСВ, 10 - от левицата, 8 - от ОДС, 3 - ДПС, петима от СДС.

Най-работливите се оказаха социалистите, следвани от депутатите на Костов (ОДС), от НДСВ, ДПС и СДС. Начело стоят имената на юристите Татяна Дончева, Янаки Стоилов, Любен Корнезов и Михаил Миков, както и Росица Тоткова от ОДС, Анелия Мингова, Валери Димитров, Владимир Дончев и Камелия Касабова от жълтата група. Сред тях са още Лютви Местан от ДПС и нововремецът Борислав Цеков. Общият брой на номинираните е 60 депутати.

Споделяне

Още от България