Депутатите приеха Календар на парламентарното измерение на европредседателството

Депутатите приеха Календар на парламентарното измерение на европредседателството

Депутатите приеха Календар на Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, 1 януари - 30 юни 2018 г. Календарът включва шест събития.

Среща на председателите на Комисиите по европейски въпроси на парламентите в ЕС /Председателски КОСАК/ ще се проведе на 21-22 януари 2018 г. в София.

Интерпарламентарна конференция по въпросите за Общата външна политика и политика на сигурност и Общата политика за сигурност и отбрана ще се състои на 8-10 февруари 2018 г. в София.

Интерпарламентарната конференция за стабилност, икономическа координация и управление в ЕС е планирана за 19-20 февруари 2018 г. в Брюксел.

Съвместна група за парламентарно наблюдение на ЕВРОПОЛ ще се състои на 18-19 март 2018 г. в София.

Среща на председателите на Комисиите по енергетика на парламентите на ЕС е предвидена за 13-14 май 2018 г. в София.

Конференция на Комисиите по европейски въпроси на парламентите в ЕС /Пленарен КОСАК/ ще се състои на 17-19 юни 2018 г. в София.

Датите са съгласувани на експертно ниво с Европейския парламент и всички институции, ангажирани с председателството от българска страна, се посочва в съвместен доклада на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове и Комисията по външна политика.

Народното събрание се ангажира да продължи възприетите до момента общ подход, конструктивен диалог и последователност на действията между всички парламентарно представени партии по отношение на подготовката и провеждането на Парламентарното измерение на председателството.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?