Депутатите разговаряли с Танов, без да ходатайстват и кадруват

Депутатите разговаряли с Танов, без да ходатайстват и кадруват

Двете народни представителки от ГЕРБ, стенограми от чиито разговори с шефа на митниците Ваньо Танов бяха разпространени от РЗС, заявиха в сряда, че не са ходатайствали и упражнявали кадрови натиск.

Не се чувствам виновна за разговора ми с изпълнителния директор на агенция "Митници" Ваньо Танов за митницата в Лом. Единствената ми грешка е, че не огласих данните за корупция в митницата там, каза съпредседателят на ПГ на ГЕРБ и шеф на парламентарната  правна комисия Искра Фидосова.

В разпространената от РЗС стенограма тя обсъжда конкурса за директор на митницата в Лом и се интересува от кандидат за поста, който обаче изкарал на изпита оценка 2.90.

Водила съм разговор с Танов за резултата  от конкурса за момче, за което имаше добри отзиви и не виждам нищо ненормално в това, каза Фидосова. Тя се интересувала от митницата в Лом, защото била получила много сигнали от избиратели в района за нерегламентирани дейности на началника ѝ Володя Богданов.

Фидосова посочи, че лично не познава мъжа, който е кандидатствал за началник на ломската митница, но името му е било препоръчано от структурите на ГЕРБ във Видин, Враца и Монтана.

Помолих Ваньо Танов да изпрати в Лом човек от софийската, пловдивската, варненската митница, за да провери какво се случва в Лом и дали е истина информацията за корупция там, каза Фидосова. По думите ѝ, Богданов е шеф на митницата около девет-десет години и все още е началник там.

Борих се за промяна заради многото сигнали за корупция и след като видях вилата на Володя Богданов, която не струва по-малко от 1 млн. лева, допълни Фидосова.

Тя обяви, че не ползва нецензурни думи, каквито се срещат в приписвания ѝ разговор и каза, че очаква РЗС да сглоби аудиозапис на разговора с Танов.

"След като преди няколко месеца от същите тези хора аз бях обвинена в безумни изнасилвания на техни депутати в мъжката тоалетна, очаквам в тази седмица може би да стана канибал, очаквам да излязат всякакви манипулирани, подправени компромати и записи да излязат", каза Фидосова.

Председателката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова пък заяви, че разпространеният от РЗС разговор с Ваньо Танов е пълна манипулация, записът е комбинация от нейни думи от разговори с директора на митниците и думи от негови разговори с други хора.

Стоянова заяви, че случаят е безобразен, заради разпространението на манипулативна информация. "Омерзена съм от това, което се случва в последните дни. За мен това е уникално", каза тя.

В разпространената от РЗС стенограма Стоянова настоява за шеф на митницата в Пловдив да бъде сложен човек, окачествен от Танов като "бандит“ и "жив престъпник“.

Стоянова смята, че вероятно е "избрана" за скандала, защото говорела най-често от всички депутати с Ваньо Танов и така било лесно да се сглоби манипулативен разговор. Много пъти съм говорила с Ваньо Танов и ще продължавам да говоря, защото той е мой ресор, каза тя и добави, че двамата са говорили и по кадрови теми, включително и за митница Пловдив. "Никога не съм оказала кадрови натиск", категорична е обаче Менда Стоянова.

Яне Янев се разхожда със СРС-та в джоба в парламента и по улиците и ги разнася и ги хвърля на медиите, опитвайки се да манипулира цялото общество, коментира председателката на бюджетната комисия.

Още по темата
Още от България