Депутатите викат 8 министри на дебата за поетите ангажименти

На заседанието на ПГ на НДСВ във вторник министърът на евроинтеграцията за пореден път е поставила въпроса за закъснелите законопроекти, свързани с членството в ЕС. Тя призовала депутатите да побързат с приемането на законите. Кунева обявила, че всеки депутат ще получи в пощенската си кутия справка на приоритетните закони. Народни представители коментираха, че има проекти, забавени и от Министерски съвет.

ПГ на НДСВ ще поиска с писмо до премиера Симеон Сакскобургготски по време на дебата за поетите от България ангажименти към ЕС да присъстват 8 министри, пряко свързани с преговорния процес. Настоява се в залата, освен външният министър Соломон Паси и Меглена Кунева, да присъстват финансовият министър Милен Велчев, транспортният Николай Василев, правосъдният Антон Станков, министърът на енергетиката Милко Ковачев, министрите на екологията и земеделието Долорес Арсенова и Мехмед Дикме.

Дискусията в петък ще бъде по питането на народните представители от Коалиция за България Ирина Бокова, Евгени Кирилов и Атанас Папаризов към министъра по европейските въпроси Меглена Кунева за поетите ангажименти от България в преговорите по присъединяването ѝ към ЕС и работата по тяхното разгласяване и изпълнение.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?