Депутатка от "Атака" е с официална забрана за влизане в Украйна

Депутатка от "Атака" е с официална забрана за влизане в Украйна

Българска депутатка от "Атака“ е получила официална забрана да стъпва на територията на Украйна. Това е казал в петък посланикът на страната у нас Микола Балтажи, цитиран от Клуб Z.

Той не пожела да назове името на санкционираната. Но изтъква, че нарушението се състои в това, че тя е посетила анексирания от Русия полуостров Крим извън нормите, определени от властите в Киев.

Украинските закони позволяват посещение на Крим само със специално разрешение, като това може да стане по суша само през контролни пунктове в Херсонска област.

Същевременно Украйна води разследване и срещу други български политици, посещавали Крим. Всеки случай се разглрежда отделно, уточнява още посланикът. И трябва да се установи дали лицето наистина е било на анексираната от Русия територия или става дума за фалшиви новини.

Посланик Балтажи не спомена имена, но припомни, че през април четирима депутати от "Атака" участваха в международен икономически форум в Ялта. Те пристигнаха в Крим от Русия.

В посещението взеха участие лидерът на партията Волен Сидеров, зам.-шефът на парламента Явор Нотев и депутатите  Десислав Чуколов и Маргарита Николова.

Споделяне

Още от България