Депутатка от ГЕРБ към БСП: Имате доказани репродуктивни проблеми

Във ваше лице виждаме импотентна партия и търсим опора при други

Ирена Соколова

“Когато във ваше лице виждаме една импотентна партия, тогава това създава проблем при нас, защото търсим опора при други партии“, заяви депутатът от ГЕРБ Ирена Соколова в отговор на декларацията на лидера на БСП Михаил Миков за демографската криза.

Соколова посочи, че дори един средностатически привърженик на БСП ще им каже, че имат доказани репродуктивни проблеми. Когато говорите за демографска криза е най-добре да помислите за себе си най-напред, посъветва тя Миков. Нуждаете се от нови и активни членове, но те се явяват само при заявяването на нови и продуктивни идеи, продължи Соколова.

"Вие спъвате всяко желание у нас да работим заедно, единственото, на което сте способни, е в петъчния ден да излезете и да направите декларация, с която да се опитате да разгромите всяка стъпка, която прави правителството за стабилността на държавата. Нямам нужда от покана на вашият конгрес. Излъчват го директно и смехът е за цялата страна", каза тя.

Отговори ѝ депутатът от БСП Таско Ерменков: "Мисля, че когато се взима думата за декларация от името на група, трябва да се поставят съществени проблеми в обществото. Вие допуснахте тук човек да се изразява по отношение на сексуални дисфункции, репродуктивни невъзможности. Може би подсъзнателно има такива проблеми и затова ги споделя публично."

В декларацията си Миков посочи, че населението на България намалява със 101 души на ден и с тези темпове през 2030 г. то ще бъде 6.5 млн. Той припомни, че настоящото правителство е намалило парите, давани под една или друга форма за отглеждане на деца.

Пернишката депутатка Соколова отвърна, че към този момент ГЕРБ продължава реформите, които е заявила и започнала през 2009 и 2013 година, а оперативните програми, стартирали с началото на този кабинет, давали възможност за социална интеграция, която била факт. Соколова напомни от парламентарната трибуна, че репродуктивните възможности на майките не са тема за БСП. Когато сте в управление единственото, което правите е да мислите за себе си, обръна се тя към БСП и добави, че с тях започва упадъкът и девалвацията.

Споделяне

Още от България