Депутатката от ДПС Петя Раева става зам.-министър на регионалното развитие

Депутатката от ДПС Петя Раева става зам.-министър на регионалното развитие

Депутатката от ДПС Петя Раева, която се прочу с диетите за отслабване, ще бъде назначена за зам.-министър на регионалното развитие. Това е обявил лично лидерът на партията Лютви Местан на сбирка с електората в Пловдив, разказаха активисти на ДПС пред Mediapool. Според тях назначението от премиера Пламен Орешарски е въпрос на дни.

Петя Раева не беше открита за коментар. Тя ще заеме освободеното място на Добромир Симидчиев, който напусна поста по лични причини в началото на годината. Симидчиев беше от квотата на БСП и отговаряше за тежкия воден сектор, където се прави реформа от осем години.

 

Това е поредна стъпка към превземането на регионалното министерство от ДПС, което партията държеше да има при сформирането на кабинета, коментираха възмутени депутати от БСП пред Mediapool. Другият зам.-министър на регионалното развитие Мирослав Мазнев, който отговаря за пътищата, също е от квотата на ДПС, като е бил посочен от Ахмед Доган. 

 

Според депутати от БСП Раева е номинация на Делян Пеевски, който има бизнес интереси във водния сектор и през последните две години спечели поръчки за над 300 млн. лв. чрез свързаната с него фирма "Водстрой 98".

 

Шеметната партийна кариера на Раева в ДПС започна първо като шеф на клона на "Напоителни системи" в Пловдив, а от март 2008 г. оглави и цялата държавна компания, която в момента е пред фалит. Само за две седмици преди изборите от 30 юни до 15 юли 2009 г. под ръководството на Раева "Напоителни системи" предостави на избрани частни фирми 12 държавни язовира за срок от 10 години за да могат да получат евросубсидии по програма "Рибарство".

 

Петя Раева влезе в парламента като депутат на ДПС от Пловдив през 2009 г. Четири години по-късно отново попадна в Народното събрание, но този път от Видин, след като получи едва 474 гласа.

 

Петя Раева се прочу с диетите си за отслабне и съветите към политически лидери как да се хранят здравословно. Според нея почетният председател на ДПС Ахмед Доган "се храни изключително пестеливо", докато на лидера на европейските и български социалисти Сергей Станишев препоръча да ограничи храненето вечер.

Споделяне

Още от България