Дерайлирал влак спря за часове движението между гарите Реброво и Своге

Сн. бТВ

За часове остана затворено за движение на влаковете трасето между гарите Реброво и Своге във вторник. Причината беше дерайлирал локомотив на пътнически влак, чиято талига излязла от релсите, обясниха от БДЖ и от оператора на жп инфраструктурата.

Инцидентът е станал в 07:47 часа при излизане на пътуващата от София за Варна композиция от тунела, непосредствено след гара Своге. Не е пострадал нито един от пътниците или екипажа на влака. В него е имало около сто пасажери, които са били извозени с последния вагон на композицията до гара Реброво. За пътниците на останалите влакове по маршрута са били осигурени автобуси между двете гари.

След огледа на мястото на инцидента и изтеглянето на локомотива движението по железопътното трасе е възстановено в 13:55 часа, съобщиха от Националната компания "Железопътна инфраструктура".

Установено е счупване на релсата на четири места, което според експертите в транспортното министерство е нетипично. Тепърва ще се прави анализ за причината довела до строшаване ѝ. Последно проверка на тази участък на пътя е била правена през октомври, а последният ѝ ремонт е бил през 1980-те години.

Машинистът се е движил в рамките на разрешената скорост от 50 км/час

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?