Десет души застреляни в център за лечение на наркомани в Мексико

Десет души бяха застреляни в център за лечение на наркомани в мексиканския град Сюдад Хуарес, съобщи Асошиейтед прес. Това е второто толкова масово убийство в Мексико за този месец.

Девет мъже и една жена са загинали при нападението, двама души са тежко ранени. Повечето жертви вероятно са се лекували от пристрастеността си към дрогата в лечебното заведение.

Самоличността и мотивите на нападателите не са известни. Властите предполагат, че бандите, занимаващи се с търговия с наркотици, използват центровете за лечение на наркозависими за вербуване на дилъри или ги нападат, за да елиминират своите конкуренти.

На 2 септември въоръжени лице изправиха пред стена пациентите на друг център за възстановяване на наркозависими в Сюдад Хуарес и разстреляха 18 души.

Сюдад Хуарес страда най-много от кръвопролитията, извършвани от наркобандите в Мексико, като само през тази година насилието в града взе над 1300 жертви.

Насилствените актове на наркобандитите взеха 13 500 жертви в Мексико, откакто президентът Фелипе Калдерон встъпи в длъжност през 2006 г. Въпреки че той мобилизира армията, за да се справи с наркобароните, насилието не намалява.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?