Десет "инициатори" начело с К. Паскалев обявяват президентския проект

Десет "инициатори" начело с К. Паскалев обявяват президентския проект
Новият политически проект на президента Георги Първанов ще бъде обявен в четвъртък от "инициативна група" от десет души начело с бившия депутат, бивш вицепремиер и сегашен кмет на Благоевград Костадин Паскалев.

Това става ясно от разпространено официално във вторник съобщение от организаторите на Граждански форум на тема "България - на другия ден". Форумът, както вече е известно, ще се състои на 11 ноември. Той ще започне в 10.30 ч. в зала 3 на НДК.

Освен Костадин Паскалев, като членове на инициативната група са посочени бившият народен представител в четири парламента, преминал през различни превъплъщение на земеделския съюз, Борислав Китов; плевенският хирург, ректор на Медицинския университет в града, професор Григор Горчев; директорът на Института за философски изследвания към БАН професор Васил Проданов; бившият председател на Организацията на евреите в България "Шалом", бивш кандидат за евродепутат от Коалиция за България Емил Кало; бившият началник на Генералния щаб на армията, съветник на президента Първанов и посланик в Македония генерал Михо Михов; бившият директор на Главна дирекция “Гранична полиция”, а преди това през 90-те години началник на Специализирания отряд за борба с тероризма и директор на СДВР генерал Красимир Петров; многократният световен и европейски шампион по гимнастика Йордан Йовчев; олимпийският и многократен европейски и световен шампион по свободна борба Валентин Йорданов; Мариана Тодорова.

В съобщението се посочва, че на участниците във форума "ще бъде предложено да се обсъди създаването на гражданско движение Алтернатива за българско възраждане" (АБВ).

Инициативната група за свикването на форума смята, че на България е нужна алтернатива, която поставя в основата ценностите, заложени дълбоко в българския дух и държавност. На форума ще бъде потърсен отговор на въпросите защо на България е нужна алтернатива, каква алтернатива и кои са националните цели, които могат да ни обединят.

"Не е време за обяснения кой е ляв и кой десен - днес залогът е бъдещето на нашето отечество", заявяват инициаторите.

Споделяне

Още по темата

Още от България