Десет кандидати за директор на националното радио

Десет са подадените кандидатури за генерален директор на Българското национално радио, които са постъпили в Съвета за електронни медии (СЕМ) до четвъртък, когато изтече крайният срок за регистрация.

Документи в медийния съвет са подали Антон Митов, бивш журналист от програма “Христо Ботев”, Стефан Радованов - сегашен програмен директор, Валери Тодоров, бивш кореспондент на БНТ в Москва.

За поста са се кандидатирали и Красимир Луканов, Чавдар Стефанов и Петър Галев – журналисти от програма “Хоризонт”, които имат подкрепата на  редколегията. Бившият генерален директор на БНР Александър Велев също кандидатства за поста.

Другите желаещи да оглавят държавната медия са Иван Виденов, Калин Манолов, доскрошен журналист от радио “Нова Европа”, и Еди Емирян, дългогодишен журналист в БНР, университетски преподавател, който в момента работи в правителствената информационна служба.

Новият генерален директор трябва да стане ясен на 11 май, като отхвърлените кандидати могат да обжалват решението на СЕМ пред Върховния административен съд.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?