Десет пъти разлика в цените за мерене на трафика по магистралите

Десет пъти разлика в цените за мерене на трафика по магистралите

Десет пъти разлика в цените беше постигната при отварянето на офертите за мерене на трафика по магистралите и първокласните пътища. Това стана ясно от съобщение на агенция “Пътна инфраструктура”.

Отворени са пет оферти. Най-ниска цена е дал консорциум между “ПСТ Холдинг” на Васил Божков и “РМ ММ Форс” на Румен Михайлов – 680 000 евро без ДДС. Най-висока е офертата на консултантска къща “Европроджект” - 6.343 млн. евро без ДДС. Мажоритарни собственици на консултантската къща са французи, показва справка в Търговския регистър.

Останалите оферти са на “Andreaa” за 768 545 евро без ДДС, словашката “Бетамонд” (Betamond) – 1.9 млн. евро. и консорциум между КАТ и варненската “Хидрострой” - 2.17 млн. евро.

Победителят ще трябва да монтира 93 брояча на магистралите "Тракия","Хемус", “Марица" и "Люлин", както и на първокласни пътища. Освен това ще бъдат доставени и две везни за измерване на осовото тегло в движение.

Поръчката се провежда по правилата на Световната банка, защото финансирането е част от проекта за рехабилитация на пътната инфраструктура за близо 100 млн. евро.

Споделяне

Още от Бизнес