Десет жертви на пожар в обувна фабрика в Русия

Десет жертви на пожар в обувна фабрика в Русия

Десет души загинаха при пожар, избухнал в четвъртък сутрин в цех на обувна фабрика в руското село Чернореченский, Новосибирска област. Това съобщиха служби на министерството на извънредните ситуации, цитирани от руските агенции.

Първоначалните данни показват, че причина за пожара е късо съединение в електроинсталацията.

В хангара, където са разположени производството и складът, са открити 10 тела на загинали, каза източник от спасителните служби.  Според него всички те са работили в цеха и вероятно когато е започнал пожарът са се опитали със собствени сили да го загасят, но са загинали от задушливите газове.

По предварителни данни всички загинали са граждани на Китай и на Таджикистан. Още не се знае колко души са се намирали в помещението при избухване на пожара в селото.

В хангара са се запалили материали за производство на обувки и готова продукция, които отделят много токсичен дим, отбелязва агенцията.

Пожарът, обхванал 2000 кв. метра, на практика е потушен, на мястото работят криминалисти и психолози. Въздушните проби не са показали надхвърлящи нормите концентрации на вредни вещества в обитаемата част от района, информира министерството на извънредните ситуации.

Споделяне

Още от Свят