Десетина приближени на Тръмп са контактували с руснаци

Десетина приближени на Тръмп са контактували с руснаци

Най-малко 14 приближени на Доналд Тръмп са контактували с поне 17 руснаци по време на предизборната кампания за президентските избори в САЩ през 2015 година, пише “Вашингтон пост“ в понеделник. Става дума за членове на неговото семейство, бизнес-партньор и участници в предизборната кампания на бъдещия президент на САЩ.

 

Вестникът се позовава на последните резултати от разследването за руската намеса в изборите, което се води от прокурора Робърт Мълър. Контактите с руската страна са били много повече отколкото се е смятало по-рано, подчертава вестникът.

 

“Предавали са се предложения да се строи “Тръмп Тауър“ в Москва, поканили са съветника му в Русия за публични изявления и не веднъж са искали среща с Тръмп и помощниците му.

 

Сега спецпрокурорът Мълър изяснява дали това са отделни, изолирани съвпадения или са част от опит на Русия да се намеси в президентската кампания“, пише вестникът.

 

Контактите са осъществявани с бившия сенатор Александър Торшин, председателя на Външната икономическа банка (ВИБ) Сергей Горков, прессекретаря на президента на Русия Владимир Путин Дмитрий Песков. Имало е контакти и с бившия заместник министър-председател Аркадий Дворков и с Мария Бутина, която бе арестувана в САЩ с обвинение, че работи като чужд агент.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?