Десетина тинейджъри протестираха пред ВСС срещу Лозан Панов

Точно 21 души се появиха в четвъртък сутринта пред Висшия съдебен съвет, за да протестират срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Поне половината от тях бяха на възрастта на ученици в гимназията. Случайно или не, по същото време около сградата на Централните хали, която е много близо до ВСС, се бяха събрали доста ученици, които коментираха помежду си, че без лична карта не могат да вземат парите.

Подобни съмнителни протести за последно се организираха преди уволнението на Камен Ситнилски от Висшия съдебен съвет. Тази участ застигна Ситнилски, след като той показа намерението си да бъде опозиция на главния прокурор Сотир Цацаров. Контролирано изтичане в медиите на записи от специални разузнавателни средства доведе до т.нар. "лобистки скандал" и изключване на Ситнилски от ВСС.

Довеждането на деца на контрапротест срещу Лозан Панов стана седмица след неговото слово с искане за независим съд и разграждане на олигархията, която управлява държавата. Словото му "Не на страха" се превърна в хит в социалните мрежи. Освен това председателят на ВКС се поведе първия символичен протест на съдиите, които миналия петък излазоха с тоги пред Съдебната палата, за да изразят несъгласието си с гласуваните конституционни промени и да настояват за независим съд.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?