Десетки арестувани при протест в Скопие

Над 1000 македонци протестираха в понеделник в Скопие заради петорното убийството от миналата седмица, а полицията е арестувала над 10 души за хулигански прояви, съобщават местните медии.

Тълпата скандира обиди срещу етническите албанци и хвърля камъни срещу полицията. Полицаите на няколко пъти сa се опитали да разпръснат демонстрантите, които в края на протеста се събраха пред парламента и сградата на правителството, съобщава БГНЕС.

При сблъсъците има ранени полицаи, случайни граждани и журналисти. Все още не е ясно кой стои зад протеста. От македонското вътрешно министерство посочват, че има счупени прозорци от сградата на Министерския съвет.

Във вторник македонската полиция съобщи, че е открила автомобила, които са ползвали убийците на петимата рибари край Скопие, пише вестник “Вечер”. Това е червен ”Опел Омега” с регистрационни номера, прехвърлени от друг автомобил.

Министърът на вътрешните работи на Македония Гордана Янкуловска е заявила, че МВР няма да коментира появилите се информации за оцелял свидетел на убийството. На журналистически въпрос дали убийството е било изпълнено от професионалисти или от аматьори Янкуловска е заявила, че повечето куршуми са попаднали в телата на убитите.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани