Десетки пострадаха при пожар в московското метро

Десетки пострадаха при пожар в московското метро

Петдесет и девет човека са потърсили медицинска помощ след пожар в московското метро, като 15 от тях са постъпили в болница, предаде ИТАР-ТАСС в сряда, като се позова на руското министерство на здравеопазването.

В токсикологична реанимация е настанено 15-годишно момиче, вдишало отровни изпарения от горене. Други трима също са в реанимация заради хипертонична криза.

Повечето от пострадалите, получили амбулаторна помощ, са били в стрес, а неколцина са проявявали симптоми на леко отравяне. Според съобщението на здравното ведомство всички ранени са "в относително удовлетворително състояние".

По Соколническата линия на метрото, на която започна пожар вследствие на късо съединение, вече е възстановено нормалното движение на влакове с пътници, съобщиха от министерството на извънредните ситуации.

Инцидентът стана в сутрешен пиков час в тунел между станциите "Охотни ряд" и Библиотека "Ленин", когато след късо съединение на високоволтов кабел се разгоря огън. Заради пожара се наложи евакуацията на хората от станциите и от влаковете в тунела. По обяд местно време движението между станциите "Парк на културата" и "Комсомолска" бе частично възстановено, но заради ново късо съединение на същото място отново възникна пожар.

Час и половина по-късно повредата бе отстранена и нормалното движение по линията - възобновено, предаде ИТАР-ТАСС.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?