Десетки протестираха пред общината в Созопол

Репортерка на БНТ налетя на момиче, наложи се намеса на полицията

Снимка: бТВ

Няколко десетки протестиращи срещу незаконното строителство се събраха пред сградата на община Созопол в събота по повод преграждането на стария път между Приморско и Созопол.

Както е известно кметът Панайот Рейзи прегради пътя, но впоследствие нареди премахването на оградата след обаждане от премиера Бойко Борисов. Аргументът му беше, че пътят е в лошо състояние, там се кара бързо, а плажуващите паркират безразборно в дюните.

"Искаме природа, не искаме бетон", скандираха протестиращите в събота, заявявайки, че не вярват на Рейзи, че пътят в района е бил затворен заради желанието природата да бъде опазена и той да бъде асфалтиран.

Според демонстрантите има достатъчно документи, че в района има частни имоти и засилен инвеститорски интерес и ще бъде построен голям хотелски комплекс в местността Алепу. С плакат "Граждани срещу мафията" протестиращите призоваха прокуратурата да разследва действията на кметове по Черноморието.


По време на протест се стигна и до ескалиране на напрежението между кореспондентката на БНТ Елена Стойчева и дошлата на протеста Деси Николова. Наложи се намесата на полицията, която да успокои ситуацията.

Споделяне

Още по темата

Още от България