Десетки влакове закъсняват заради кражба на кабели и аварии

Десетки влакове закъсняват заради кражба на кабели и аварии

Десетки влакове закъсняват и са пренасочени заради проблеми, предизвикани от кражба на кабели или аварии по железопътната инфраструктура. Кражба на кабели от контактната мрежа е спряло движението на влаковете в участъка между гарите Казичене и Столник. Всички композиции от участъка са пренасочени по обиколен маршрут през гара Илиянци, съобщиха от БДЖ в събота, последния работен ден преди коледните празници. Това обаче натоварва допълнително движението на гарата.

Въведена е специална организация за поетапното осъществяване на пропусквателен режим между гарите Илиянци и Своге на засегнатите влакове, както и за обслужване на пътниците от гарите Подуяне и Искър, които пътуват с бързите влакове за Бургас, пренасочени по обиколен маршрут през гара Илиянци.

Между Курило и Илиянци пък електрическа мотриса от София за Враца е счупила пантограф и е прекъснато напрежението в контактната мрежа до отстраняване на проблема. Аварията вече е отстранена, но има големи закъснения. Общо 14 влака, в двете посоки, са със закъснения между 60 и 80 минути.

В същото време изходите на София по обяд са нормално натоварени и няма образувани "тапи". По-засилен трафик има в центъра на града.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?