Десетокласник уби майка си и брат си в Благоевград

17-годишен десетокласник от благоевградската математическа гимназия уби майка си и своя брат-близнак.

Поредното жестоко убийство, извършено от дете, е станало тази сутрин в дома на семейството на ул. "Дойран" № 9. Веднага след сигнала на съседи са пристигнали оперативно-следствена група от РДВР, следовател и прокурор. Екипът установил, че на четвъртия етаж пред апартамент в сградата лежат труповете на 17-годишния Иван и майка му Дафина. Намушкалият ги Красимир Маджиров се бил барикадирал зад желязната врата на апартамента.

Екип от РДВР съвместно с психолог, личния лекар на момчето, прокурор и следовател се опитали да го увещаят да излезе, но извършителят отказал. Наложило специалната група за бързи действия към РДВР да проникне със сила в жилището и да задържи 17-годишния младеж.

Според съобщението на МВР той оказал яростна съпротива, след като е заловен е настанен в специализирано медицинско заведение за психическа експертиза. Изяснено е, че момчето имало психически проблеми, но семейството не е търсило специализирана помощ, тъй като майката била лекар.

Това е поредното убийство, извършено от дете след като само преди дни в Перник 17-годишен уби свой съученик. Преди година в Пловдив пък две момичета убиха приятелката си.

Според главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, цитиран от "Фокус" имало вероятност Красимир да е взимал наркотици.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: