Десислава Ахладова ръководи временно правосъдното министерство

Десислава Ахладова. Сн. БГНЕС, архив

Десислава Ахладова ще ръководи временно Министерството на правосъдието, след като титулярът Цецка Цачева обяви в събота, че подава оставка, съобщи БТА.

Ахладова е зам.-министър на правосъдието. Тя ще изпълнява министерската длъжност, докато парламентът избере нов човек на мястото на Цачева.

Ахладова е посочена от министърката в оставка за временен ръководител на министерството, тъй като Цачева обяви също, че излиза в отпуск, за да не пречи на проверките във връзка с купен от нея изгодно апартамент от компанията "Артекс".

Десислава Ахладова е била административен ръководител на Административен съд-Перник, както и председател на Районен съд-Перник.

Цачева обяви, че се оттегля от поста министър на правосъдието заради публикации, че е купила евтино апартамент от строителната компания "Артекс" в една от сградите ѝ в столичния кв. "Изток"

От същата компания са пазарували евтино и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутатът Вежди Рашидов, зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов и бившият председател на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков. Апартамент в сградата, в която жилище е купил Цветанов, има и неговата кумица и зам.-министър на спорта Ваня Колева. Към момента заради скандала с имотите с постовете си се разделят Колева и Цачева.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?