ДесиСлава и Софи Маринова с най-голям шанс за "Евровизия"

ДесиСлава и Софи Маринова с най-голям шанс за "Евровизия"

Певицата ДесиСлава и фолк звездата Софи Маринова са с най-голям шанс да представляват България на конкурса "Евровизия" в азерската столица Баку в края на май тази година, след като в събота вечерта бяха избрани 12-те песни, измежду които през февруари ще бъде избран българският участник в конкурса.

Фаворит на журито и на публиката стана певицата ДесиСлава, която рязко смени имиджа си на фолк звезда и прие артистичния псевдоним Dess, а втора по зрителски вот бе класирана Софи Маринова. ДесиСлава спечели с песента "Love is alive", а Софи Маринова - с "Love unlimited".

 

Останалите, които ще се състезават на финала за възможността да пеят в Баку, са Цветелин Атанасов-Елвиса с песента "Love Goes Around”; New 5 с "Chance For a Better Life”; Рене Ранев с "Alone”; Go Week с парчето им "The Way You See the World”, Симона Сиванио с песента "Eternal”. Светозар Христов ще представи "Keep Me Down”, Стелияна Христова с песента "Пътят”, а Тодор Гаджалов със своята "Still Love You”. Претенденти са и Вяра Пантелеева с парчето "Вяра” и Ивайло Колев - с "Има ли път”.

 

Двадесет и двама полуфиналисти се състезаваха за вота на Академията и зрителите. Зрителите на БНТ, която е организатор на българското представяне, гласуваха в рамките на 20 минути, веднага след като приключи изпълнението на последната песен. От един телефон можеше да се гласува с по един sms за всяка песен.

 

Гости на сцената на полуфинала бяха "Graviti Co" и квартет "Стрингс”, както и балет "Дива”. Водещи на церемонията бяха актьорите Миленита и Александър Сано - Среброто.

 

В края на май България ще участва за осми път в 57-ото издание на Песенния конкурс на "Евровизия". 

Споделяне

Още от