Десислава Иванчева ще чака за дебат пред входа на НДК

Десислава Иванчева, снимка БГНЕС

Независимият кандидат за евродепутат Десислава Иванчева отправи покана за дебат към всичките си опоненти. Тя обяви, че ще ги чака в 14 часа в петък пред централния вход на НДК.

"Уважаеми колеги, каня вас, кандидатите за представители в Европейския парламент на импровизиран диспут пред централния вход на НДК, да дискутираме ключови теми от национална значимост, на които ще търсим решение и съдействие в голямото европейско семейство – Европейския парламент", пише Иванчева в отворено писмо.

Тя обяснява, че не е имала възможност да участва в телевизионните дебати досега, защото едва преди два дни съдът е разрешил отклонения от режима "домашен арест".

"Нямах възможност да се видя с вас по студия и да дискутираме. Приканвам ви да говорим (пред НДК) по ключови за България теми – като правосъдие, зелени политики, защита на човешките права, свобода на словото и медиите, разходване на европейските фондове. Набелязала съм тези приоритети и каузи на база хилядите коментари, които получих от хора от цяла България, като най-проблемни, най-горещи теми. С удоволствие ще дискутирам и по вашите приоритети. В крайна сметка считам, че ние не сме конкуренти, ние сме само опоненти", казва Иванчева.

Независимият кандидат отправя покана за разговор и към всички заинтересувани граждани, защото досега е имала възможност да комуникира с тях само през социалните мрежи. Покана има отправена и към медиите.

В отвореното писмо тя прилага и съдебното разрешение да напусне дома си в периода от 13.30 ч. до полунощ.

Бившата кметица на "Младост" е осъдена на 20 години затвор на първа инстанция за искане на подкуп и се обявява за жертва на репресивния апарат и управляващата партия ГЕРБ.

Споделяне
Евроизбори 2019

Общо 27 формации са регистрирани за участие на предстоящите евроизбори на 26 май: 13 партии, 8 коалиции и 6 независими кандидати.

Вече е ясно под кой номер са подредени в интегралната бюлетина.

За всеки кандидат в листите на партиите и коалициите може да се гласува с преференция.

За първи път в бюлетината за тези избори партиите са с номера до 100, а преференциите започват от 101.

Партиите, коалициите и инициативните комитети, заедно със списъка на кандидатите за всяка формация, са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия.

Списъкът на 3000-те секции, в които ще има машинно гласуване може да бъде изтеглен от тук.

Избирателите могат да проверят в коя секция трябва да упражнят правото си на глас по няколко начина.

Решено е и в кои държави извън България ще има секции за гласуване.

Още от Евроизбори 2019