Десислава Радева се припозна в думите на Борисов за "първата дама"

Десислава Радева се припозна в думите на Борисов за "първата дама"

Десислава Радева, съпругата на президента Румен Радев, се припозна в речта на премиера Бойко Борисов, който пред конференция на партия ГЕРБ в неделя спомена за "първата дама".

"Първата дама излиза, нахейтва ви и трябва да излиза Тома Биков като дежурен и да отговаря“, каза тогава Борисов.

Малко по-късно Радева отговори на премиера във Фейсбук, мислейки си, че изказването му е било по неин адрес. Тя дори заподозря, че по време на предизборната кампания за евровота ще има нападки срещу президента вместо "истинско политическо състезание“.

По-късно в неделя съпругата на президента сама уточни, че Борисов е говорел не за нея, а за Елена Йончева. Депутатката от БСП атакува управляващите по различни теми, включително за качеството на пътното строителство и изграждането на магистрала "Хемус" по непрозрачен начин.

"Не ми остава нищо друго освен да ближа горко раните на нараненото си его“, написа късно в неделя вечерта Радева във втори статус в социалната мрежа.

В понеделник и еврокомисарят Мария Габриел потвърди, че Борисов не е визирал Радева с думите си за "първата дама“ - позиция, каквато според българската Конституция няма.

"Категорично репликата на Борисов "нахейти ви първата дама, а вие мълчите", беше за Елена Йончева", каза Габриел в ефира на Нова ТВ.

Ето какво гласи първата публикация на Радева, в която тя цитира част от думите на Борисов и ги анализира:

"Нахейти ви първата дама, вие мълчите - само един Тома Биков отговаря.", Б.Борисов.

Това надминава и най-смелите фантазии. Лидерът на управляващата партия да се занимава със съпругата на президента при откриване на предизборната им кампания.

Съзирам причинена болка. На подсъзнателно ниво ;) Не разбирам каква е моята вина.

"Изпуснати" реплики от типа "Казвам ти, куме - сещай се снахо" ме навеждат на мисълта, че в предстоящата надпревара ще има най-вече нападки срещу президента, вместо истинско политическо състезание. Дано греша!

Щото иначе се чудя как ли ще надградят говоренето по мой адрес до изборите?! Всъщност винаги може още..."

Споделяне

Още по темата

Още от България