Десните: “Много лошо”

Десните: “Много лошо”

Сигурен съм, че СДС ще мине бариерата и ще има един евродепутат, коментира лидерът на партията Петър Стоянов, който е и водач на синята листа. По думите му обаче десницата се е представила “много лошо”.“Оттук нататък големият проблем на българската политика ще бъде как десницата ще се съвземе”, допълни той.

Спорeд неофициална информация се обмисля Стоянов да отстъпи лидерския пост на Мартин Димитров. Сините не изключват и да стартират създаване на  нова дясна партия преди местния вот, за което ще водят разговори с ДСБ.

Лидерът на ДСБ Иван Костов каза лаконично на влизане в НДК, че резултатът не е добър за партията му и обеща да коментира по-подробно в понеделник, когато има окончателни резултати.

По думите на Стоянов в бъдеще изборите ще се печелят от партии, които имат твърди, безкритични електорати или разполагат с добро финансиране. Оттук нататък българският политически модел ще бъде много сериозно нарушен, смята Стоянов.

Според Мартин Димитров от СДС в момента не може да се каже дали партията мисли за коалиция с ГЕРБ. СДС ще се коалира единствено на базата на общи политики. Нека видим каква политика ще изберат да правят ГЕРБ и тогава да говорим, каза той.

Споделяне
Избори за Европарламент 2007

Още от Избори за Европарламент 2007

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?