Десните партии се разбраха за взаимно толерантна кампания

Лидерите на десните партии, които участват на семинар на фондация "Конрад Аденаур" в италианския курорт Каденабия, са се обединили около необходимостта предстоящата предизборна кампания за национален и европейски парламент да премине в атмосфера на толерантност между партиите от Европейската народна партия (ЕНП) и другите демократични формации от център-дясното политическо пространство. Това съобщиха в понеделник от фондация "Конрад Аденауер".

Темата, която са обсъждали политици и учени, е "България 2020. Концепции за бъдещето на България като част от ЕС".

Според организаторите, целта на семинара е била да се очертае дългосрочна визия за развитието на България, като за това своя принос дадат представители на дясно-центристките партии, членуващи в ЕНП, други политически формации в демократичния политически спектър, представители на академичните среди и експерти от области като икономика, политилогия, социология, теология.

Участниците са споделили общата оценка за провала на управлението на коалицията на БСП, ДПС и НДСВ в процеса на европеизирането на България, в подготовката и справянето с икономическата криза и в борбата с организираната престъпност и корупцията.

Присъствалите на семинара политици са изразили своето съгласие да уважават и да се съобразяват с политическите решения на всяка от партиите в България с дясно-центристка ориентация за участие в предстоящите избори.

Както стана ясно предния ден, на форума не е обсъждана евентуална по-широка коалиция за предстоящите избори. Към момента има сключено предизброно споразумение СДС – ДСБ.

Споделяне

Още по темата

Още от България