Десните партии вадят до седмица имена за общ кандидат президент

До 10 април всички десни партии трябва да представят своите кандидати за обсъждането на общ претендент за президентските избори наесен. Това съобщиха в неделя независимо един от друг лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и народният представител от ОДС Елеонора Николова, която е и член на НИС на СДС.

За СДС е важно да се възстанови диалога с всички партии, с изключение на БСП, каза Елеонора Николова. На националната конференция на СДС на 8 април, освен нов устав, ще бъде приета и управленска програма на партията за следващите 15 години.Смятаме, че в този период правителствата ще бъдат коалиционни и всички партии, освен БСП, могат да бъдат наши партньори, коментира Николова.

Красимир Каракачанов пък подчерта, че основната цел на ВМРО е да бъде издигната единна кандидатура на десните формации, но при ясни критерии при избора на личността.

Според Каракачанов десният кандидат-президент трябва да е равноотдалечен като пристрастие от всички политически формации, които са го издигнали. ВМРО обаче си запазва правото да издигне собствен кандидат за президент, в случай, че не се постигне съгласие между десните сили, добави Каракачанов.

Според него все още е рано да се говори за отношения между ВМРО и новоучредената формация на столичния кмет Бойко Борисов ГЕРБ. Каракачанов посочи, че ВМРО е готово да си партнира с всяка политическа сила или партиен лидер, които са издигнали българския национален интерес над всичко и водят безпощадна борба с корупцията.

Споделяне

Още от България