Десните призовани да се мобилизират срещу БСП и Борисов в София

В дъждовно-снежния неделен следобед членове и симпатизанти на ДСБ и СДС се събраха на митинг-концерт пред Народния театър в подкрепа на столичния кандидат - кмет Мартин Заимов.

Заимов се обърна към множеството с думите, че ще носи отговорност за гражданите, докато неговите опоненти Бойко Борисов и Бриго Аспарухов имат за цел да използват управлението на града за скрити цели. Ще направя така, че администрацията да работи за хората, всичко в управлението ще е чисто и видимо, за да се разсее насъбралата се през годините мъгла.

Досега София не е имала истинско дясно управление, тъй като то не е било прозрачно и ефективно, каза Мартин Заимов. Той изтъкна, че от години единствено десните хора са реформатори и са направили нещо за страната и знаят как да го направят.

Най-важната задача на предстоящите местни избори "е победата над прекия противник БСП, ако избирателите искат в България промени в положителна посока", призова лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него с  победата над кандидат - кмета на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде спряно лицемерието в българската политика в лицето на Симеон Сакскобургготски и изпълзяването на мутрите.

Лидерът на СДС Пламен Юруков призова за мобилизация на десните избиратели в оставащите седем дни, за да може да се осъществи голямата промяна и София да стане модерен европейски град. Той прогнозира, че  във Велико Търново, Плевен и Монтана, СДС и десният Алианс ще спечелят на първи тур. Имаме кандидат, който може да отиде в Брюксел, без да се притесняваме и без да води със себе си преводач, каза Юруков по адрес на Заимов.

Костов, Юруков и Заимов символично си стиснаха ръцете и ги вдигнаха на трибуната.

Преди ден кандидатът на “Алианс за София” се срещна с парламентарните групи на СДС и ДСБ, които му дадоха пълна политическа подкрепа.

По предложение на Заимов те подготвят законови промени, според окито кметовете да имат право на мотивирано отлагателно вето върху решенията на общинските съвети. Десните предлагат преодоляването на ветото да става с мнозинство от две трети от общинарите.

Споделяне

Още от Местни избори 2007