Десните зад кандидатурата на Димо Гяуров за кмет на Варна

Десните зад кандидатурата на Димо Гяуров за кмет на Варна

СДС и ДСБ водят разговори за обща листа за участие в местните избори през есента във Варна, съобщи в неделя депутатът от СДС Димитър Димитров, цитиран от БТА. По думите му все още няма окончателно решение по този въпрос и предстоят още срещи, за да бъдат изчистени нещата докрай.

Във вторник Общинският съвет на СДС ще има заседание, на което трябва да бъде взето решението за подкрепата на кандидатурата на бившият шеф на националното разузнаване Димо Гяуров за кмет на Варна, каза още депутатът. Според него решение за подкрепа на Гяуров вече има и НДСВ. По думите му, за да има успех единна кандидатура на десницата, е необходимо всички да работят за кандидата, а не само да го подкрепят. 

Като член на НИС, който отговаря за Варненска област, подкрепата си за Димо Гяуров е изразил и Александър Йорданов, който първоначално смяташе да издигне собствената си кандидатура, дори сондира за подкрепа при ГЕРБ.

В одобрение на Гяуров се изказа и лидерът на СДС Пламен Юруков. Пред БНР той потвърди, че засега има всички индикации Гяуров да получи одобрението на всички десни партии във Варна.

Самият Гяуров изрази своето мнение, че сегашният кмет на Варна Кирил Йорданов, който ще се кандидатира за нов мандат с подкрепата на БСП, няма шансове да спечели. Същото той каза и за кандидата на ГЕРБ, чието име бе обявено в края на седмицата – бизнесменът и възпитаник на военноморското училище Свилен Крайчев.

Пред БНР в неделя Пламен Юруков каза, че ръководството на СДС ще отговори в четвъртък дали партията ще подкрепи сегашния кмет на Кърджали Хасан Азис за нов мандат. Той напомни, че предложение за подкрепа на Азис е внесла организацията на синята партия в града, като аргументите били „сериозни”. 

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?