Дете дари спестяванията си на болницата във Враца

Многопрофилната болница във Враца, която преди година едва не фалира, сега успя да се подготви за борба с епидемията от коронавирус освен с помощта на министерството, и с помощта на дарители.

Най-малкият дарител е 7-годишно момче, което дало за болницата всичките си спестявания от близо 160 лв., съобщи БНТ.

"Едно дарение на един герой! Моят герой - Коко. Преди десетина дена майката се свърза с мен и изрази желанието на детето да подари спестяванията си. Аз, разбира се, тогава се опитах съвсем възпитано и културно, да откажа, защото детенцето явно си има мечта и затова си е събирало парички", разказа д-р Петър Керемедчиев.

Майката на детето обаче обяснила на доктора, че отказът много ще разочарова детето. Желанието на детето било лекарите да преборят коронавируса.

Към момента болницата вече редовно изплаща заплатите на медиците и разполага с всичко необходимо за справяне с епидемията от Covid-19.

Хора, фирми и организации не само от Враца, а от цялата страна дарили лични предпазни средства, пари за закупуване на необходимата медицинска техника и изделия.

За месец с пари на дарители са осигурени облекла, маски, дезинфектанти, респиратори на обща стойност стотици хиляди левове. 

Споделяне

Още по темата

Още от Общество