Дете на 2 г. почина, заключено в кола при над 30 градуса

Дете на 2 г. почина, заключено в кола при над 30 градуса

Момченце на две години и половина почина, след като се оказа заключено в лек автомобил при температура навън от над 30 градуса, съобщиха от болницата в Сливен, цитирани от БГНЕС.

Детето е починало няколко часа, след като е прието в болницата. Безумието се е случило в сливенското село Желю войвода в неделя следобед, когато температурите в района е надвишава 30 градуса. Детето е прекарало заключено в автомобила няколко часа. То е било открито в безсъзнание от родителите му.

По-късно през деня кметът на селото Стоян Генов обясни, че детето най-вероятно само се е заключило в колата. Според разказа на родителите, те правили ремонт, а детето си играело покрай тях. Предполага се, че влязло в колата и се заключило там.

Инцидентът е станал около 15.00 часа, около час след това родителите се усетили и започнали да го търсят, разказва кметът, цитиран от агенция "Фокус".

Открили го в колата и се обадили в болницата. Лекарите настанили детето в реанимация, където то починало. Назначена е аутопсия, образувано е дознание. Стоян Генов разказва, че момченцето е най-малкото от четирите деца на семейството. Родителите били изключително работливи, и се отнасяли грижовно към децата си, допълва кметът.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?