Дете от Кардам почина, сестрите му са в болница след вероятно отравяне с храна

Дете от Кардам почина, сестрите му са в болница след вероятно отравяне с храна

Десетгодишно момче е починало в дома си в добричкото село Кардам, а двете му сестрички са настанени в болница във Варна след вероятно хранително отравяне, съобщи БНР във вторник. Едното от хоспитализираните деца е в тежко състояние.

Три от шестте деца в семейството – момичета на 7 и 11 години, и 10-годишно момче, се почувствали зле в съботната нощ. Те започнали да се оплакват от стомашни болки и да повръщат. Сутринта в неделя дядото е повикал лекар от "Спешна помощ" - Генерал Тошево. Децата били прегледани, но лекарят преценил, че не се нуждаят от хоспитализация.

По-късно в неделя фелдшер отново е прегледал децата. Поставени са им инжекции срещу повръщане. Малко по-късно момчето починало в дома си. След това 11-годишното момиче е прието в болницата в Добрич, а след консултация с кардиолог е преместено във Врана със сърдечни проблеми и с опасност за живота. В понеделник 7-годишното момиче отново се е почувствало зле и също е настанено във варненската болница.

Аутопсията на починалото дете не е разкрила причината за смъртта му. Изпратени са и допълнителни проби за анализи.

Регионалната здравна инспекция в Добрич и полицията извършват разпити на семейството. Случаят е докладван и на районната прокуратура в Генерал Тошево.

Семейството от Кардам е разказало, че в събота е яло наденица, закупена от търговската мрежа, и са консумирали газирана напитка.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?