Дете почина от токов удар при игра в училищен двор

Десетгодишно момче е починало след като е било ударено от ток по време на игра. Инцидентът е станал в неделя в двора на училището в хаджидимовското село Копривлен.

Момчето е открито безжизнено до оградата на спортната площадка в двора на учебното заведение. Пристигналият на мястото на трагедията мъж от селото, извикан от връстници на починалото дете, потърсил помощ от екипи на спешна помощ и полицията. Те констатирали смъртта на Ангел Капсъзов.

Засега е известно, че в двора на учебното заведение, в близост до спортната площадка, има дървен стълб, през който преминават 4 проводника за електрическо захранване на училището, като единият от тях е прекъснат по средата.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по установяване на причините за инцидента продължава.

От доставчика на електроенергия в региона ЧЕЗ заявиха, че са потресени от трагедията и изказаха съболезнованията си на семейството на момчето. От компанията заявиха, че оказват съдействие на разследващите органи за изясняване причините на фаталния инцидент. Регионалният мениджър на ЧЕЗ в България Петър Докладал е помолил кмета на селото да предаде на семейството на загиналото дете съпричастност с тяхната дълбока скръб. “Ще окажем и нужната финансова подкрепа на общината и семейството“, допълва той.

ЧЕЗ призова своите да бъдат бдителни и при забелязани нередности по съоръженията от мрежата да подават незабавно сигнали на денонощната информационна линия 0700 10 010, имейл адрес [email protected], в центровете за обслужване на клиенти, на тел. 112 или при кметствата на общините.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?