Дете почина от токов удар при игра в училищен двор

Десетгодишно момче е починало след като е било ударено от ток по време на игра. Инцидентът е станал в неделя в двора на училището в хаджидимовското село Копривлен.

Момчето е открито безжизнено до оградата на спортната площадка в двора на учебното заведение. Пристигналият на мястото на трагедията мъж от селото, извикан от връстници на починалото дете, потърсил помощ от екипи на спешна помощ и полицията. Те констатирали смъртта на Ангел Капсъзов.

Засега е известно, че в двора на учебното заведение, в близост до спортната площадка, има дървен стълб, през който преминават 4 проводника за електрическо захранване на училището, като единият от тях е прекъснат по средата.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по установяване на причините за инцидента продължава.

От доставчика на електроенергия в региона ЧЕЗ заявиха, че са потресени от трагедията и изказаха съболезнованията си на семейството на момчето. От компанията заявиха, че оказват съдействие на разследващите органи за изясняване причините на фаталния инцидент. Регионалният мениджър на ЧЕЗ в България Петър Докладал е помолил кмета на селото да предаде на семейството на загиналото дете съпричастност с тяхната дълбока скръб. “Ще окажем и нужната финансова подкрепа на общината и семейството“, допълва той.

ЧЕЗ призова своите да бъдат бдителни и при забелязани нередности по съоръженията от мрежата да подават незабавно сигнали на денонощната информационна линия 0700 10 010, имейл адрес [email protected], в центровете за обслужване на клиенти, на тел. 112 или при кметствата на общините.

Споделяне
Час Пик
Фиксинг
11 август 2020